Selecteer een pagina

Bestuursrecht

Het bestuursrecht beschrijft de regels waar de overheid zich aan moet houden bij het nemen van beslissingen en/of besluiten. Daardoor heeft niet alleen de overheid te maken met het bestuursrecht, maar hebben ook bedrijven, zelfstandigen en andere soorten organisaties te maken met de regels die komen kijken bij het bestuursrecht. Om een voorbeeld te noemen, wanneer een vergunning is afgewezen en de aanvrager daartegen bezwaar wilt maken.

In het bestuursrecht assisteren wij bij vragen over bijvoorbeeld uitkeringen, beschikkingen waarbij boetes worden opgelegd en overheidsaansprakelijkheid.

Vanwege het feit dat het bestuursrecht heel groot en breed is met allerlei verschillende overheidsorganisaties, krijgt bijna iedere ondernemer en/of onderneming te maken met het bestuursrecht. Vragen zullen opkomen of je wel rechtmatig en rechtvaardig behandeld wordt, ook al komt de beslissing van de overheid en wat je hieraan kunt doen. Het team van Nieuwstaete Advocaten staat je graag bij in dit proces en ondersteunt je hierbij, wij gaan samen met je aan de slag en kijken wat we voor jou kunnen doen. Vaak is het zo dat er meer mogelijk is dan je denkt. Met onze brede ervaring en ons doelgerichte instelling weten wij onze cliƫnten altijd tegemoet te komen.

Wij kunnen je bijstaan in de volgende kwesties:

  • Bestuursdwang
  • Contracten tussen overheid en private partijen
  • Rechtmatige en onrechtmatige overheidsdaad
  • Vergunningen
  • Subsidies

Bel ons gerust voor een vrijblijvende afspraak.